Az alábbi munkamenet egy lakás komplett megtervezésének és berendezésének folyamatát mutatja be. Kisebb léptékű megbízások, átalakítások során a munkafázisok a megrendelő igényeinek megfelelően változnak.

 

Személyes találkozó
Az első, kötetlen személyes beszélgetés alkalmával feltérképezzük leendő megrendelőnk elképzeléseit, stílusát, elvárásait leendő otthonával kapcsolatban. Ilyenkor kerülnek szóba az olyan alapvető szempontok, mint a lakó(k) életmódja, és természetesen a rendelkezésre álló anyagi források.

 

Az alaprajz elkészítése
Elkészítjük a lakás részletes alaprajzát, benne a főbb berendezési tárgyakkal. Új ingatlan vagy nagyobb átalakítás esetén az alapelvünk: nem helyiségeket rendezünk be, hanem a funkciók köré húzunk falakat – így használhatók ki a legpraktikusabban a terek.

 

Anyagválogatás
Megrendelőink stílusa és a vágyott hangulat alapján palettát állítunk össze a felhasználásra javasolt anyagokból, a burkolatoktól a lakástextilekig. Így egymás mellett látható a fürdőszoba csempéje és a szaniterek, a nappali ülőgarnitúrájának kárpitja és a függönyök anyaga – így áll össze a berendezés egységes, szemet és szívet gyönyörködtető hangulattá.

 

Látványtervek készítése
Az elfogadott anyagok és berendezés alapján 3D-s számítógépes látványtervet készítünk az egyes helyiségekre, ezáltal a tervek szinte kézzelfoghatóvá válnak.

Kiviteli tervek készítése
Pontos műszaki tervdokumentációt készítünk, amely iránymutatásul szolgál a különböző mesteremberek – asztalos, burkoló, gipszkartonszerelő – számára. Mennyiségi kalkulációt és költségbecslést készítünk a tervezett anyagokra (burkolatok, tapéta, lakástextil, világítótestek, stb.), a világításterv pedig tartalmazza a lakás általános és rejtett világításait.

 

Konkrét munkák
A megrendelt alapanyagokat folyamatosan szállítjuk a helyszínre. Amennyiben megrendelőnk igényli, koordináljuk a lakberendezésben résztvevő szakemberek munkáját, akár az alapoktól a kulcsátadásig.

 

Finomhangolás
A lakás berendezését követően stylistunk segítségével kialakítjuk a végső dekorációt, amellyel „élővé” és igazán otthonossá varázsoljuk a lakást. Ilyenkor kerülnek a helyükre a szobanövények, vázák, képek, gyertyatartók és más dekorációs és személyes tárgyak.

 
D-Stúdió | Győr | Tel.: 06-96/618-911 | Email: info@studio-d.hu